PIZZA!
To jedyna taka pizza w okolicy! Co ją wyróżnia?
CIASTO – największy sekret i jednocześnie najważniejszy element pizzy. Do wyrobu naszego ciasta używamy włoskiej mąki i włoskiej oliwy. Reszta to wyłącznie nasze doświadczenie: proporcje, metoda wyrabiania i przechowywania.
WŁOSKIE SKŁADNIKI *** – mąka, wędliny, sos pomidorowy, sery, oliwa. W tym względzie stawiamy na jakość – nie używamy podróbek, produktów tanich lub włosko-podobnych.Pizza nie może uginać się pod namiarem składników (to nie placek, ani bułka!), ani nie powinna ociekać tłuszczem seropodobnym! PIEC – piec opalany drewnem to podstawa aromatycznej pizzy, ponieważ dzięki wysokiej temperaturze pizza szybko się piecze. Piec opalany drewnem nawiązuje do tradycji pizzy na świecie. 100% HANDMADE – nie używamy maszyn do rozkręcania ciasta na pizzę, ani blaszek do jego pieczenia.

POZOSTAŁE DANIA
Kupujemy produkty najwyższej jakości i dokładamy wszelkich starań, aby serwowane przez nas dania spełniały wszystkie Państwa oczekiwania.Nie stosujemy gotowych półproduktów, gotowych mieszanek przypraw ani glutaminianu sodu!
*** PRODUKTY KTÓRYCH UŻYWAMY
- SZYNKA PARMEŃSKA – najbardziej znany włoski produkt wędliniarski, surowa szynka wieprzowa dojrzewająca na sucho minimum 14-16 miesięcy. Szynka wyprodukowana z wyselekcjonowanych całych udźców wieprzowych. Rozszerzenie nazwy DOP-Chroniona Nazwa Pochodzenia gwarantuje, że surowiec pochodzi tylko z regionu włoskiej Parmy i zachowana jest restrykcyjnie receptura produkcji.
- BRASEOLA – włoska wędlina dojrzewająca między 4-8 tygodni z najlepszej, tylniej części udźca wołowego, jest tradycyjnie używana do Carpaccio.
- SALAMI SPIANATA PICANTE – włoskie salami drobnozmielone o smaku pikantnym o charakterystycznym spłaszczonym kształcie.
- SALAMI NAPOLI – oryginalne salami wytwarzane tradycyjnie w okolicach Neapolu. Surowcem jest mięso wieprzowe lekko podwędzane i grubo mielone.
- SER GRANA PADANO – dojrzewający ser twardy z mleka krowiego z Chronioną Nazwą Pochodzenia (Dolina Padańska). „Grana” to „ziarno”, a „Padano” oznacza miejsce wyprodukowania sera – Nizinę Padańską (Piemont, Lombardia, Emilia-Romania, Trydent, Wenecja Euganejska)
- SER MOZZARELLA – mozarella z przeznaczeniem do pizzy posiada bardziej twardą konsystencje. Producent posiada certyfikaty IFS (International Food Standard) i BRC (British Retail Consortium).
- GORGONZOLA – Oryginalny włoski ser pleśniowy Gorgonzola, posiada DOP – Chronioną Nazwę Pochodzenia. Smak łagodny z pikantną nutą , konsystencja kremowa z typowymi zielonkawo niebieskimi przerostami pleśni.
- MĄKA – mąka to 99% sukcesu ciasta na pizze. Wykorzystujemy mąkę włoską typu 0.
- PULPA POMIDOROWA – dobrno krojone włoskie pomidory bez skórki.
- OLIWA Z OLIWEK – używamy włoskiej oliwy firmy OLEIFICIO SALVADORI, która została założona we Florencji w 1900 roku. Obecnie firma posiada certyfikaty IFS (International Food Standard), BRC (Global Standard Food), ISO.